A kezdetek...

 

Rákospataki utcai Nagyothallók általános iskolájában majdnem minden osztálynak volt egy-két lánytanulója, akik előszeretettel fociztak a kinti salakpályán.

Ezek a lányok iskola elvégzése után vagy máshol folytatták kisebb-nagyobb megszakításokkal vagy a megfelelő  lehetőségek hiányában teljesen abba kellett hagyniuk a futballt.

Olyan lányok is voltak, akik szerettek volna sportolni, de nem találtak megfelelő sportágat maguknak.

Évek óta egyik-másik lány felvetette fiú tagtársaimnak, köztük nekem is hogy miért ne lehetne saját női csapatuk? Mivel úgy éreztünk, hogy kevesen vannak, nem vettük komolyan. 2002-ben bekerültem a Siketek SC elnökségébe, innentől kezdve erősen foglalkoztatott a dolog, hogy női szakosztályt is alakítsuk meg focizni szerető lányok számára.

Miután néhány lány tudomására jutott a tervem, elkezdtek lelkesedni, biztatni és egymásnak szólni a lehetőségről, mígnem 2003. ősze pálya- és teremhiány miatt meghiúsult a próbálkozás.

De többek közt Király Dóra és az akkor még röplabdázó Dobrótiné Kovács Edina ekkor sem adták fel, biztatásukra 2004. március végén mégis belevágtunk a női fociba.

Kezdetben az edzésvezetést is elvállaltam. Ekkor is feltételekkel mentem bele, hogy mindent nem hivatalosan csináljuk, mert arra is fel kellett készülnünk, hogy a társaság pár hónap után szétszéledhet és így nevetség tárgya is lehetünk a klubban. Ha viszont a lányok kitartóak és komolyan veszik a focit, akkor érettek lesznek a sport klub bizalmára és hivatalosan is megalakíthatják majd a szakosztályt.

Első megbeszélésre 2004. március 26-án, kedden került sor a klub 5-ös termében, ezután vette kezdetét a heti két foglalkozás a sportklub füves pályáján. 2004. júniusban Debrecenben léptünk fel először egy 5 csapatos női tornán, amelyet meg is nyertünk. Majd júliusban Münchenben az első nemzetközi tornán másodikok lettünk.

A kezdeti sikerek még jobban összekovácsolták a társaságot, így 2004. szeptember 24-én hivatalosan is megalakult a női labdarúgó szakosztálya, a többi már történelem...

Robex